Wie ben ik

3-Wie-ben-ik

Mijn naam is Hildegard Boender. Ik ben gehuwd en moeder van een dochter van 11 jaar.

Sinds 2001 ben ik gediplomeerd Natuurgeneeskundig Therapeut met de specialisaties Lichaamsgerichte Therapieën en Psycho-Sociale Begeleiding. Vooral dit laatste heeft mijn grote interesse en na het behalen van mijn diploma heb ik me in deze richting verder ontwikkeld.
Ik heb me verdiept in werken met het Innerlijk Kind, Voice-dialogue, het werken met Affirmaties, maar ook in Raja Yoga, Mindfulness, the Reconnection, het Inkapad en de laatste jaren in Systeemopstellingen bij verschillende leermeesters.

Deze scholingen hebben mij veel inzicht gebracht en mijn invoelend, analyserend en reflecterend vermogen doen ontwikkelen. Ook ervaringen op persoonlijk gebied, zoals het overlijden van ons eerste kindje en het doormaken van borstkanker zijn wezenlijke ervaringen geweest. Hierin heb ik het krachtige vertrouwen mogen ervaren dat zelfs op het diepste niveau keuzevrijheid is tussen angst en liefde.

Dit vertrouwen neem ik mee in alles wat ik doe. Ik geloof dat iedere ervaring in het leven, aangenaam of pijnlijk, zijn eigen plaats heeft in de ontwikkeling die we als mens doormaken. Goed of slecht bestaat hierin niet. Iedere ervaring is –in wezen- slechts een spiegel waarin wij onszelf ontmoeten.

De prachtige tekst van rapper Typhoon “Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen” drukt mijn dankjewel voor het ‘donker’ uit. Een dankjewel voor de ervaringen die erg pijnlijk en angstig waren maar die me uiteindelijk enorm geholpen hebben om het licht in mijzelf te ontmoeten.

Naast het bewustzijnswerk in de praktijk schrijf en redigeer ik voor mijn TekstwerkTplaats en houd ik me graag bezig met handvaardigheden als weven en het naaien van In Je Sas Tassen.