Bevrijd je demonen

Dit boek is een aanrader. Het gaat over de zogenaamde Chödmethode.

We kennen ze allemaal: negatieve gevoelens en beelden. Over onszelf, mensen om ons heen of een situatie. Hinderlijke saboteurs van ons goede humeur. We willen ze niet en gaan ze bestrijden, negeren, ze overrulen met heel druk zijn, of juist erin zwelgen in de hoop dat ze zo verdwijnen. 
Maar zoals we zien in de buitenwereld, en zoals het ook in ons innerlijk werkt: vijanden die bestreden worden, zijn niet geneigd uit zichzelf te verdwijnen, ze blijven (soms in andere vormen) steeds opnieuw opduiken.

De basisgedachte van dit boek is: geef je vijand wat hij nodig heeft (dus niet wat hij vraagt, maar wat hij nodig heeft!). Hij zal verdwijnen of transformeren tot vriend. De strijd lost op.  

Allione beschrijft een visualisatie/dialoog op 2 stoelen. Jij op de ene stoel, jouw ‘demon’ op de andere stoel. Je bezet afwisselend de twee stoelen en leert zo wat jouw ‘demon’ nodig heeft. Vervolgens visualiseer je dat jouw lichaam bestaat uit nectar, een begrip uit de Tibetaanse filosofie dat symbool staat voor de zuivere essentie van voedende liefde. Daar mag de demon naar eigen believen van nemen. (N.b. Deze tekst beschrijft niet de volledige oefening.)

‘Demonen’ verzachten, transformeren naar vriendelijke vormen en delen verrassende inzichten over hun wezenlijke behoeftes. Waar ze in eerste instantie om vragen is iets anders als wat ze nodig hebben en wat hen doet genezen. Geven wat nodig is, haalt de angel uit de strijd. In de vele conflicten in de buitenwereld zou dit inzicht enorm helpen. In essentie behoeft ieder mens liefde en bestaansrecht.

Deze zogenaamde Chöd methode is een eenvoudige, effectieve en heilzame manier om vrede te vinden met jezelf op allerlei terreinen.
In de praktijk gebruik ik de methode in vereenvoudigde vorm.

Informatie over het boek: https://www.bol.com/bevrijd-je-demonen/