Wie ben ik

3-Wie-ben-ik

Mijn naam is Hildegard Boender. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter van 12 jaar.

Van oorsprong ben ik natuurgeneeskundig therapeut (2001), met psychosociale begeleiding als specialisatie. Vooral dit laatste had mijn grote interesse en na het behalen van mijn diploma heb ik me in deze richting verder ontwikkeld.
Via diverse scholingen (innerlijk kind, voice-dialogue, affirmaties, raja yoga, mindfulness, reconnection, Inkapad) heb ik mij op dit gebied verder ontwikkeld. De laatste jaren heb ik me bij diverse leermeesters gespecialiseerd in systeemopstellingen. 

Deze scholingen hebben mij veel inzicht gebracht en mijn invoelend, analyserend en reflecterend vermogen doen ontwikkelen. Ook ervaringen op persoonlijk gebied, zoals het overlijden van ons eerste kindje en het doormaken van borstkanker zijn wezenlijke ervaringen geweest. Hierin heb ik het krachtige vertrouwen ervaren dat zelfs op het diepste niveau keuzevrijheid is tussen angst en liefde.

Dit vertrouwen neem ik mee in alles wat ik doe. Ik geloof dat iedere ervaring in het leven, aangenaam of pijnlijk, zijn eigen zinvolle plaats heeft in de ontwikkeling die we als mens doormaken. Goed of slecht bestaat hierin niet. Iedere ervaring is –in wezen- slechts een spiegel waarin wij ons ‘zelf’ ontmoeten.

De prachtige tekst van rapper Typhoon “Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen” drukt mijn dankjewel voor het ‘donker’ uit. Een dankjewel voor de ervaringen die pijnlijk en angstig waren maar me zo geholpen hebben om het licht in mijzelf te ontmoeten.

Naast het werk in de praktijk houd ik me bezig met schrijven, redigeren en het naaien van tassen (www.injesastas.nl).